www.forumcan.com
Allah dostlarının duası.. Uyeoll10
www.forumcan.com
Allah dostlarının duası.. Uyeoll10
www.forumcan.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

{ www.forumcan.com , da ayın üyesi singleboy seçildi}Hoşgeldiniz :
En son ziyaretiniz : Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız : 0

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Allah dostlarının duası..

YazarMesaj
alpay

alpay

Allah dostlarının duası.. Empty
MesajKonu: Allah dostlarının duası..   Allah dostlarının duası.. Icon_minitimePtsi Mayıs 25, 2009 5:12 am

ALLAH DOSTLARININ DUASI DÜNYA MALINDAN DEĞERLİDİR

Hacca gitmek için Ebü’l Hasan el-Lü’lü gemiye biner. Yolculuk esnasında fırtınaya yakalanırlar ve gemi batar. Gemidekilerle beraber Ebü’l Hasan canlarını zor kurtarırlar. Fakat bütün eşyaları soğuk sulara gömülür. Karaya çıkınca arkadaşları suda kaybolan eşyalarının derdine düşer. Eşyaları denizden çıkarmanın çarelerini aramaya başlarlar. O ise arkadaşlarına uymaz. Hac yolculuğuna devam etmek için acele ile her şeyini bırakarak oradan ayrılmak ister. Yanında bulunanlar; “Hacda ne buldun ki büyük servetini denizde bırakıp gidiyorsun?” diye hayretle sorunca onlara daha önce başından geçen şu olayı anlatır: “Hacca ancak Allah dostları gider. Bana Allah dostlarının duası yeter... Yılın birinde hac yolunda suyumuz bitmişti. Kafilede hiç kimsede tek damla su kalmamıştı. Hep birlikte su aramaya çıktık. Kafileden birkaç mil uzaklaştım ki, bir adam gördüm. Adam kumlar üzerinde oturmuş, asasını yere saplamıştı. Asasını sapladığı yerden billur gibi bir su kaynıyordu. Devemden indim ve o sudan kana kana içtim. Kırbamı doldurdum. Dönüp yol arkadaşıma haber verdim. Onlar da gelip o sudan içtiler ve kırbalarını doldurdular. İşte böyle mübarek Allah dostları hacda toplanırlar. Bütün müminlerin bağışlanması için dua ederler. Bunların duaları Allah katında bütün dünya malından kıymetlidir. Ben onların dualarını bütün dünyaya değişmem.” (Muhyiddin-i Arabi, El-Müsamere)

Allah dostlarının duası..
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Domatesin içinde Allah yazısı
» Kalben Allah’a yönel ki O’nun lütufları gelsin
» Allah’ın rızası, anne ve babanın rızasındadır<
» insan severse ALLAH için sevmeli...
» "Allah" kelimesinin müthiş sırrı !