www.forumcan.com
Donanım Hakkında Uzmanlaşmak İsteyenlere Uyeoll10
www.forumcan.com
Donanım Hakkında Uzmanlaşmak İsteyenlere Uyeoll10
www.forumcan.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

{ www.forumcan.com , da ayın üyesi singleboy seçildi}Hoşgeldiniz :
En son ziyaretiniz : Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız : 0

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Donanım Hakkında Uzmanlaşmak İsteyenlere

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

Donanım Hakkında Uzmanlaşmak İsteyenlere Empty
MesajKonu: Donanım Hakkında Uzmanlaşmak İsteyenlere   Donanım Hakkında Uzmanlaşmak İsteyenlere Icon_minitimePtsi Mayıs 18, 2009 7:27 am

DONANIM KONUSUNDA UZMANLAŞMAK MI İSTİYORSUNUZ?

1. Hızlandırıcılı ekran kartları nasıl çalışır? Alsam işime yarar mı?. 2

2. 3D grafik kartı ne işe yarar?. 2

3. Görüntü kartındaki “feature connector” ne işe yarar?. 2

4. Video codec ne işe yarar?. 3

5. En iyi görüntü kartı hangisidir?. 3

6. En fazla ne kadar kapasiteli bir sabit disk alabilirim? IDE ve E-IDE ne demektir?. 3

7. FDISK ile bir sabit diskin C: ve D: diye ikiye ayrılabileceğini duydum. Bu işlem nasıl yapılır?. 4

8. Bilgisayarıma ikinci bir sabit diski nasıl takarım?. 4

9. 386 bilgisayarımı Pentium’a terfi etmek istiyorum. Sorunsuz terfi edebilir miyim, yoksa yeni bir bilgisayar almak daha mı akıllıca olur?. 5

10. Secondary cache nedir, ne işe yarar? Bunu yükseltmek mümkün mü?. 5

11. BIOS terfisi ne işe yararar? Bilgisayarımın BIOS’unu nasıl terfi edebilirim?. 5

12. Tak ve Çalıştır (PnP) uyumlu bir multimedia kit aldım, ancak CD sürücümün kurulum programı bilgisayarımda PnP BIOS tespit ettiğini söylüyor ve kurulumu gerçekleştirmiyor. Ne yapmalıyım?. 6

13. Bir TV kartı almak istiyorum. Alacağım herhangi bir kart bilgisayarıma uyar mı? Ne gibi sorunlar çıkarabilir?. 6

14. Yeni bir ses kartı aldım, çalışmadı? IRQ çakışması olduğunu söylüyorlar. Bu nedir, nasıl giderilir?. 6

15. CD sürücüm Windows 3.1’in 32 bit erişimini aktif hale getirdikten sonra sorun çıkarmaya başladı. Bu neden oluyor?. 7

16. Yeni alacağım sabit diskin hızlı olup olmadığını nasıl anlarım? Bir sabit diskin hızı nasıl ölçülür?. 7

17. Teyp yedekleme ünitesini herhangi bir sürücü gibi kullanabilir miyim? Bu üniteyi PCI yuvasına takmam gerekecek mi? DOS veya Windows altında nasıl kullanabilirim?. 7

18. Windows 95 ile bir mouse kullanıyorum. Ancak DOS oturumunda, sistemimde bir mouse olmadığını söyleyen bir mesajla karşılaşıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?. 8

19. Pentium Overdrive ile terfi için sistemde write-back cache özelliği olması gerektiğini duydum. Sistemimde write-back cache olup olmadığını nereden anlayacağım?. 8

20. 1 GB’lık yeni bir sabit disk almayı planlıyorum. SCSI veya EIDE arabirim arasında takılıp kaldım. Sizce hangisini almalıyım?. 8

21. Yeni bir modem almak istiyorum. Acaba şu V.34 28.8KBps modemlerden mi olsun? Dikkat edeceğim başka özellikler var mı?. 9

22. Monitörlerden kaynaklanan radyasyonun sağlığa zararlı olduğunu duydum, nasıl önlem alabilirim?. 9

23. Bilgisayar başında uzun süre çalışıyorum, bu sağlığımı nasıl etkiler?. 10

24. Bilgisayarım çok gürültülü çalışıyor, acaba bir anormallik mi var?. 10

25. Bilgisayarımın fazla ısındığını düşünüyorum, yanma tehlikesi var mı?. 10

26. Yeni bilgisayarımı uzun süre kullanmayı düşünüyorum. Nelere dikkat etmeliyim?. 10

27. Bilgisayarıma önemli işlerimde ne kadar güvenebilirim? Bilgisayar hata yapar mı?. 11

28. Lazer yazıcımda sık sık kağıt sıkışması problemiyle karşılaşıyorum, sebebi ne olabilir?. 11

29. Windows'ta fare imleci ekranda garip şekilde hareket etmeye başladı, neden?. 11

30. Yeni alacağım PC'de eski bilgisayarımdan kalan bellek birimlerini kullanabilir miyim?. 12

31. Bilgisayarımın işlemcisini "overclock" yaparak hızlandırdım. İyi bir iş mi yaptım?. 12

32. 32-bit disk erişimi ne anlama gelir? 32-bitlik ses kartı var mıdır?. 12

33. Dahili bir modem mi almalıyım, harici mi?. 13

34. Yedekleme nedir? Nasıl yapılır?. 13

35. Bilgisayarımdan nasıl faks gönderebilirim?. 13

36. Monitörlerde "shadow mask" ve "trinitron" neyi ifade ediyor?. 14

37. Bilgisayarımı açtığımda sabit disk hatası veriyor ve açılmıyor. Oysa dün çalışıyordu... 14

38. 1.2 GB'lık sabit diskim kısa sürede doluverdi. Neler oldu böyle?. 14

39. CD-ROM sürücüm neden bu kadar yavaş?. 14

40. Bilgisayarımın hız göstergesinde 99 yazıyor, turbo düğmesini kapatınca düşüyor. Niçin böyle?. 15

41. Bilgisayarım çalışmıyor. Yani ben şimdi ne yapayım?. 15

Artık bilgisayar alırken her donanım aygıtının özellikleri hakkında bilgi sahibi olmamız gerektiğini biliyoruz. Bu işte yeni terimlerle, yeni kavramlarla karşılaşmamız kaçınılmaz. Ne de olsa öğrenecek çok şey var ve her gün bunlara yenileri ekleniyor. Öyleyse bilgi dağarcığımızı arttırmanın zamanı geldi. Bu ayki kapak konumuzda en çok sorulan 41 sorunun cevabı var. Bunları kafanızın bir köşesine not ederseniz, bilginizle herkesi hayrete düşürebilir, "41 Kere Maşallah" dedirtebilirsiniz.
https://karakurt.catsboard.com

Donanım Hakkında Uzmanlaşmak İsteyenlere
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» tüm donanım sorunlarınızı buradan sorabilirsiniz yardım alabilirsiniz.
» Seafihgt Oyun Hileleri Hakkında
» Facebook Çete Savaşları hakkında teknik bilgiler ve taktikler...